ثبت تاسیس
تاسیس شرکت:
قبل از اقدام به ثبت تاسیس شرکت باید به این نکات توجه نمود :
الف: مطابق قانون، شراکت وقتی معنی پیدا می کند که ثبت شود.
ب: یک شراکت وقتی ثبت میشود که حداقل پای ۲ نفر شریک و مبلغ ۱۰۰۰۰۰۰ ریال در میان باشد.
ج: شرکاء میتوانند فامیل یا برادر یا رفیق و یا … باشند و لزومی برای اینکه شامل قوانین و مشخصات خاصی باشند نیست.
حال بهتر است بدانیم:
خیلی ها در هنگام ثبت به بعضی از مسائل مانند میزان سهام, نوع سمتها , حق امضاء و … بی توجهی می نمایند.
شرکت در ابتدا شاید ضعیف به نظر برسد و یا اینکه آینده ای مبهم داشته باشد ولی همیشه باید بدانیم که ممکن است همین شرکت ضعیف در آینده ای بسیار نزدیک قوی شود و سود سرشاری به سویش روانه شود پس همیشه نسبت به آن آینده باید تصمیم گرفت.
در هنگام ثبت ۱ سهم شاید ناچیز به حساب آید ولی در آینده نزدیک همان یک سهم ممکن است ارزشی بسیار در میزان سود شرکاء و یا در تصمیم گیریها ی شرکت خواهد داشت پس باید بدون هیچ تعارف و روی دربایستی با شریک خود فرقی ندارد , همسر یا برادر و یا هرکس دیگری که باشد همه ی سنگهایمان را وا کنیم تا بعدا به مشکلی برخورد نکنیم.
باید بدانیم هیچ یک از شرکاء نمی توانند بدون رضایت شریک دیگر سهام وی را گرفته و یا کم و یا زیاد نماید حتی اگر نسبت سهام ۹۹% به ۱% باشد.
هرگونه تغییر و تحول در شرکت باید با رضایت کامل همه ی شرکاء و یا اکثریت عدد و کمی سهامداران شرکت صورت گیرد پس لذا سعی کنیم در هنگام ثبت و یا تشکیل شرکت حتما در انتخاب شرکاء کمال دقت را نماییم.
بهتر است از ابتدا یعنی زمانی که تصمیم میگیریم شرکتی را ثبت و راه اندازی نماییم حتما از مشاورین متخصص این رشته بهره گیریم تا با مشاورت با آنها درگیر مسائلی از قبیل موارد یاد شده و یا مالیات و یا دعاوی حقوقی آتی و … نگردیم
تعریف انواع شرکتها و مؤسسات :
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت سهامی خاص
- شرکت سهامی عام
- شرکت تضامنی
- شرکت نسبی
- شرکتهای مختلط سهامی
- شرکتهای مختلط غیرسهامی
- شرکت دانش بنیان
- شرکت تعاونی
- موسسات
- شرکت با صد در صد سهامدار خارجی